Kategóriák
Hírek

Elérhetővé vált Magyarországon az Azonnali Fizetés.

Március 2-án elindult az Azonnali Fizetés. Ez azt jelenti, hogy mostantól a legfeljebb 10 millió forintos, elektronikus úton indított egyedi belföldi átutalások az év minden napján 0-24 órában, 5 másodperc alatt teljesülnek és ez a szolgáltatás semmilyen további plusz költséggel nem jár.

További újdonság, hogy a bankszámlaszámhoz már másodlagos azonosítót is megadhatunk. A másodlagos azonosító lehet e-mail cím, adószám vagy adóazonosító jel, de lehet akár telefonszám is. Mostantól az utalásnál elegendő a másodlagos azonosítót megadni amennyiben a másik fél ezt hozzárendelte a számlaszámához.

Ez abban segít, hogy nem kell a bonyolult számlaszámokkal bajlódnunk, helyette használhatjuk a másodlagos azonosítót is az utalásnál.

Az azonnali fizetéssel a hét minden napján 24 órában lehet utalást indítani és fogadni és a pénz pár másodperc alatt ott van a kedvezményezett számláján.

Az azonnali fizetés minden banknál automatikusan elérhető hiszen az MNB rendeletben tette kötelezővé a magyarországi bankok számára március 2-ától.

Az Azonnali Fizetés jelenleg csak belföldi átutalások esetében használható. A külföldre indított átutalások változatlanul a korábban ismert rendszerben működnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük