Kategóriák
Hírek

Mára a koronavírus sajnos már a világ 100 országát érinti. Ha mégis utazunk az alábbiakra érdemes figyelni.

Mára a koronavírus sajnos már a világ 100 országát érinti. Ha mégis utazunk az alábbiakra érdemes figyelni.

A biztosítók önmagában nem zárják ki a koronavírus okozta járvány miatti kártérítéseket, de ha valaki, olyan országba utazik, amelyik az utazás napján már szerepelt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által „utazásra nem javasolt térségek” között, akkor a biztosított nem jogosult a szolgáltatásra.

Az alábbi oldalakon érdemes tájékozódni az utazás megkezdése előtt.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus

Az útlemondás biztosítás szempontjából sem minősül káreseménynek, ha a célország az utazás megkezdése előtt felkerült az „utazásra nem jogosult térségek” közé vagy ha az utas meggondolja magát. Ebben az esetben a kártérítés nem jár. Ha a biztosított nem utazik el, a legjobb, ha a korábban megvásárolt utasbiztosítást visszamondja mert a biztosítás díjját a biztosítók visszatérítik.

Természetesen más a felállás, ha az adott terület vagy régió az ott tartózkodás ideje alatt kerül fel az „utazásra nem javasolt térségek” közé vagy karantén alá vonják a térséget. Természetesen ezt nem lehetett előre tudni.  A karanténba kerülés az utazás alatt önmagában nem biztosítási esemény, de ha az utazó orvosi ellátásra szorul, természetesen a biztosító kötelezettsége fennáll a biztosítási szabályzatban foglaltak szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük